• VYUČOVANIE PRE ŽIAKOV 1. stupňa od 11. januára 2021

          • Vážení rodičia !

            Od 11.01.2021 pokračuje školské vyučovanie. Epidemiologická situácia nám však nedovoľuje otvoriť školu pre prezenčné vzdelávanie (vzdelávanie žiakov v škole) tak, ako sme predpokladali.

            Vzhľadom na okolnosti súvisiace s pandémiou COVID - 19 a so zavedením opatrení na území SR do 24.01.2021 upravujeme výchovno - vzdelávací proces, v súlade s rozhodnutím a usmernením Ministerstva školstva SR nasledovne:

            • Od  11.01.2021 - 15.01.2021  prechádzajú aj žiaci I. stupňa na dištančné vzdelávanie z domu.

            • V tento týždeň bude dištančné vzdelávanie prebiehať cez portál www.bezkriedy.sk. O spôsobe a forme dištančného vzdelávania cez uvedený portál Vás budú bližšie informovať Vaše triedne p. učiteľky. Preto je potrebné, aby ste pravidelne sledovali portál bezkriedy, kde Vám budú posielané konkrétne informácie.

            • Rodičovi, v prípade potreby, bude vyplácaná pandemická OČR.

            • Podľa pokynov ŠPU je rozpis týždennej vzdelávacej záťaže žiakov pri dištančnom vzdelávaní nasledovný :   1. - 3. ročník má rozsah hodín výučby: 10 hod. / týždenne

                                             4. ročník má rozsah hodín výučby: 12 hod. / týždenne

            • ŠKD v tomto týždni nebude otvorený. V prevádzke je ŠKD Horné Rakovce, len pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domu.
            • Ako to bude od 18.01.2021 - do 24.01.2021 - predbežne sa v Covid automate uvádza, že by sa mohli do školy vrátiť žiaci I. stupňa za odporúčania otestovania rodiča a zamestnancov školy. Závisí to však od situácie. Pokiaľ bude mať šírenie vírusu COVID - 19 aj v ďalších týždňoch zlé prognózy, uvedené informácie môžu byť zmenené. Budeme Vás včas informovať o ďalšom postupe.

            Spoločne budeme veriť a dúfať, že epidemiologická situácia sa v budúcnosti začne už vyvíjať pozítívnejšie, aby sa naši žiaci mohli čím skôr vrátiť do školy. Lebo všetci (zamestnanci aj rodičia) máme spoločný cieľ - vzdelávať žiakov v škole. Lebo "žiaci patria do škôl a školy sú stvorené pre žiakov". Od začiatku školského roka sa nám úspešne darilo realizovať prezenčné vyučovanie, vďaka zodpovednosti, svedomitosti a štipke šťastia nás všetkých. Všetkým nám želám a prajem, aby už tento rok bol oveľa radostnejší, pokojnejší a stabilnejší.

            Mgr. Zuzana Považanová, riaditeľka školy

          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ od 11. januára 2021

          • Vážení rodičia,

            na základe usmernenia MŠVVaŠ SR, rozhodnutia zriaďovateľa - Mesta Turčianske Teplice a na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie bude prevádzka Materskej školy Žarnovická v Turčianskych Tepliciach - Diviakoch

            PRERUŠENÁ od 11.01.2021 do 15.01.2021.

            V uvedenom týždni bude v prevádzke iba jedna materská škola v meste Turčianske Teplice a to MŠ Horné Rakovce.

            Táto materská škola bude otvorená iba pre deti zákonných zástupcov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre, alebo povaha ich práce neumožňuje výkon práce z domu. 

            O začatí prevádzky v MŠ Diviaky Vás budem včas informovať.

            Za pochopenie ďakujem.

                                                                                    Ingrid Prílepková, zástupkyňa riad. pre MŠ

          • Návrat žiakov do škôl !

          • Minister školstva B. Gröhling na stránke MŠVVaŠ SR uverejnil: Máme plán na návrat detí do škôl. Ten však závisí od aktuálnej situácie.

          • OZNAM PRE RODIČOV !

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Žarnovická, Turčianske Teplice - Diviaky oznamuje rodičom, že VIANOČNÉ PRÁZDNINY sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termíne:

            Od 21.12.2020 t.j. od pondelka do 08.01.2021 t.j. do piatku.

            Začiatok školského vyučovania po prázdninách je 11.01.2021 t.j. v pondelok.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ???

          • V rámci celoslovenského projektu pod názvom: "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok", aj naše deti ukázali že majú dobré srdiečka a ani na chvíľu nezaváhali a začali nosiť darčeky pre seniorov umiestnených v domove dôchodcov. 

            To že im nie sú ľahostajné osudy starých ľudí potrvrdilo aj množstvo krabičiek, ktoré sme dokázali LÁSKOU skutočne naplniť :)

          • Obnovenie výchovno - vzdelávacieho procesu pre žiakov 2. ročníka ZŠ

          • Na základe potvrdení o negatívnych výsledkov RT-PCR testov žiakov 2. ročníka a pedagogických zamestnancov, RÚVZ v Martine odporúča a rozhodol o opätovnom obnovení výchovno - vyučovacieho procesu v škole pre žiakov 2. ročníka ZŠ. 

            Od 10.11.2020 sa OBNOVUJE prezenčné vyučovanie pre žiakov 2. ročníka ZŠ. 

            Všetci žiaci 2. ročníka sú od 10.11.2020 nahlásení  na stravu v školskej jedálni. Len v prípade, že zákonný zástupca nechce, aby sa jeho dieťa od uvedeného dátumu začalo opätovne stravovať v ŠJ, rodič si môže svoje dieťa odhlásiť zo stravovania u vedúcej školskej jedálne p. Očkajovej T., do 7,30 hod. na telefónnom čísle: 043/49 20 112.

            Mgr. Zuzana Považanová, riad. školy

             

          • Oznam pre rodičov detí MŠ a žiakov ZŠ

          • Na základe usmernenia k postupu pre školské a predškolské zariadenia pri riešení prípadu na COVID-19 vydal Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Martine aktualizované usmernenie zo dňa 25.10.2020. Súčasťou tohto usmernenia je aj POTVRDENIE všeobecného lekára pre deti a dorast.

            POTVRDENIE lekár VYDÁVA:

            • V prípade, že dieťa/žiak bolo 1. krát vyšetrené/ošetrené v súvislosti s ochorením na COVID-19 v ambulancii všeobecného lekára pre deti a dorast (VLDD) a následne na základe kontrolného vyšetrenia vydáva VLDD Potvrdenie všeobecného lekára pre deti a dorast o tom, že dieťa/žiak je spôsobilé na návrat do školského kolektívu.

            POTVRDENIE lekár NEVYDÁVA:

            • Potvrdenie sa nevzťahuje na nariadenú karanténu príslušným RÚVZ.
            • Lekár nevydáva potvrdenie pre deti, ktoré rodičia ponechali doma najviac 5 dní bez lekárskeho vyšetrenia/ošetrenia na začiatku, alebo v priebehu ochorenia/zdravotných ťažkostí.
            • Lekár nevydáva potvrdenie o bezinfekčnosti.

            POTVRDENIE všeobecného lekára pre deti a dorast je možné si stiahnuť, viď. príloha.

            Zároveň prikladám celé znenie: Postup pre školské a predškolské zariadenia pri riešení prípadu COVID-19 - aktualizované č.1, číslo: RH 2020/007687_1 zo dňa 25.10.2020, vydané RÚVZ v Martine.

            Mgr. Zuzana Považanová, riad. školy

          • Uzavretie 2. ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia !

            Na základe potvrdenia pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID - 19 u zákonného zástupcu žiaka 2. ročníka ZŠ, rozhodol a odporučil RÚVZ v Martine od 04.11.2020

            UZATVORIŤ triedu žiakov 2. ročníka

            za účelom zamedzenia šírenia prenosného ochorenia. Žiaci 2. ročníka aj so svojou triednou p. učiteľkou a p. vychovávateľkou zostávajú v karanténe (izolácii) a riadia sa ďalšími pokynmi z RÚVZ v Martine, ktorý ich bude následne kontaktovať. Žiaci a vyučujúci 2. ročníka zostávajú v karanténe do odvolania.

            Žiaci 1., 3. a 4. ročníka pokračujú aj naďalej v prezenčnej výučbe

            (vyučovanie, ktoré prebieha v škole).

            Za pochopenie ďakujem !

            Mgr. Zuzana Považanová, riad. školy

          • Oznam pre zákonných zástupcov

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Žarnovická Turčianske Teplice - Diviaky oznamuje rodičom, že od 03.11.2020 t.j. od utorka POKRAČUJEME naďalej v prezenčnej výučbe (vyučovanie prebiehajúce priamo v škole).

            Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v nadväznosti na vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva SR č. 15 zo dňa 29.10.2020 a č. 16 zo dňa 30.10.2020 a uznesenia vlády SR č. 693/2020 vydalo usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním "Spoločná zodpovednosť". Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy až po tom, ako sa osoba preukáže:

            • zákonný zástupca dieťaťa MŠ a zákonný zástupca žiaka 1. - 4. ročníka ZŠ sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu
            • žiak 4. ročníka ZŠ, ktorý má viac ako 10 rokov sa tiež preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu
            • deti MŠ a žiaci 1. - 4. ročníka ZŠ (deti, ktoré nedosiahli vek 10 a viac rokov) majú povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pozor, vstup je povolený len v tom prípade ak rodič, alebo člen žijúci v spoločnej domácnosti nie je pozitívne testovaný. V prípade pozitívneho výsledku testu sú deti, žiaci, rodičia a rodinný príslušníci v povinnej 10-dňovej izolácii/karanténe.
            • pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti - viď. príloha

            Zároveň prikladám celé znenie Usmernenia MŠVVaŠ SR zo dňa 01.11.2020

          • OZNAM PRE RODIČOV !

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Žarnovická, Turčianske Teplice - Diviaky oznamuje rodičom, že na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 23.10.2020 sa mení termín jesenných prázdnin.

            JESENNÉ PRÁZDNINY sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch:

            • 30. októbra 2020 a 02. novembra 2020,
            • 06. novembra 2020 a 09. novembra 2020.

            Termín jesenných prázdnin platí pre žiakov základnej školy.

          • Začiatok školského roka 2020/2021

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Žarnovická v Turčianskych Tepliciach - Diviakoch oznamuje rodičom, že otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční dňa 02.09.2020 o 08:00 hod v triedach s triednymi učiteľkami. Otvorenie školského roka bude trvať približne do 09:00 hod.

            PRVÝ DEŇ V ŠKOLE - 02.09.2020:

            • príchod žiakov do školy je v čase od 07:30 hod do 08:00 hod, s rúškom na tvári, pri vstupe si každý dezinfikuje ruky
            • z dôvodu hygienicko - epidemiologických opatrení sa nebude organizovať hromadné otvorenie školského roka 2020/2021
            • otvorenie šk. roka bude o 08:00 hod a predpokladaný koniec o 09:00 hod.
            • žiaci si prinesú do školy prezuvky, vo svojich šatniach sa prezujú a premiestnia sa do svojich tried ( pri organizácii budú žiakom nápomocné ich triedne p. učiteľky a poverení zamestnanci školy )
            • žiaci idú do svojich tried, kde otvorenie školského roka bude (výnimočne) prebiehať individuálne v triedach s triednou p. učiteľkou bez prítomnosti zákonných zástupcov žiakov 2., 3. a 4. ročníka - podľa usmernenia MŠVVaŠ SR
            • vstup do tried je povolený len rodičom žiakov 1. ročníka - výhradne v sprievode jedného zákonného zástupcu a zásadou R - O - R (ruky - odstup - rúško)
            • rodičia žiakov 1. ročníka budú mať po otvorení školského roka a privítaní prvákov v triede prvé rodičovské združenie, na ktorom ich triedna p. učiteľka bude informovať o organizácii výchovno - vzdelávacieho procesu v základnej škole v čase od 03.09.2020 do 16.09.2020
            • rodičom žiakov 2., 3. a 4. ročníka budú do ich mailových schránok preposlané informácie o organizácii výchovno - vzdelávacieho procesu v základnej škole v čase od 03.09.2020 do 16.09.2020
            • pred prvým vstupom do školy odovzdá žiak/zákonný zástupca žiaka "Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka pred začiatkom nového šk. roka 2020/2021". Tento dotazník dostanú rodičia žiakov 2., 3. a 4. ročníka v prvý deň nástupu ich dieťaťa do školy, ktorý budú mať možnosť hneď vypísať vo vestibule školy za dodržania hygienicko - epidemiologických opatrení. Rodičia žiakov 1. ročníka budú mať dotazník k dispozícii na prvom rodičovskom združení. Kto má možnosť si daný dotazník vytlačiť, môže si ho stiahnuť - viď. príloha
            • 02.09.2020 nie je v prevádzke školský klub detí (ŠKD), preto poprosím rodičov, aby si svoje deti vyzdvihli po ukončení individuálneho otvorenia školského roka po triedach približne o 09:00 hod. Prevádzka ŠKD bude od 03.09.2020 v čase: ranná ŠKD od 06:30 hod, poobedňajšia činnosť ŠKD do 16:30 hod.
            • 02.09.2020 nie je v prevádzke ani stravovanie sa žiakov základnej školy v školskej jedálni (ŠJ). Žiaci sa budú môcť stravovať v ŠJ od 03.09.2020
            • žiadam rodičov, aby pri vstupe do vestibulu školy vchádzali s rúškom a dezinfikovali si ruky. Voľný pohyb rodičov po priestoroch školy nie je možný, na základe opatrenia a rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR a opatrenia a usmernenia Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu SR po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            do nového školského roka 2020/2021 Vám chcem v mene celej školy popriať pevné zdravie, veľa trpezlivosti a veľa síl popasovať sa spoločne s novými úlohami, ale aj opatreniami, ktoré sú nevyhnutné v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Som presvedčená, že zodpovedným správaním nás všetkých - pedagógov, žiakov a rodičov sa nám podarí spoločnými silami zvíťaziť.

            S pozdravom

            Mgr. Zuzana Považanová, riaditeľka školy

          • Nový školský rok 2020/2021

          • V súlade s aktuálnymi hygienicko - epidemiologickými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR pripravilo Ministerstvo školstva SR organizačné kroky v dokumente - Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v základných školách pre školský rok 2020/2021 - príloha


            V škole prebieha od 02.09.2020 riadne školské vyučovanie.

            Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná.


            Na základe stanovených základných prevádzkových podmienok pre základné školy po dobu trvania pandémie ochorenia COVID - 19 vyplývajú pre zákonného zástupcu nasledovné opatrenia:

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko - epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy "Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka pred začiatkom nového šk. roka 2020/2021" ( príloha 1 ) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné "Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti" o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie ( príloha 2 ).
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Dokumenty a prílohy:


          • Oznam pre rodičov - ukončenie školského roka 2019/2020

          • OZNAM   PRE   RODIČOV

                 Dňa 30.06.2020 bude slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 prebiehať v čase od 8,00 hod. do 9,30 hod. Po odovzdaní vysvedčení je potrebné, aby ste deti prevzali zo školy, nakoľko ŠKD, ani jedáleň nie sú v prevádzke. 

                 Z dôvodu dodržiavania zvýšených hygienických opatrení v súvislosti s ochorením – pandémiou Covid-19, bude slávnostné ukončenie školského roka prebiehať bez účastí rodičov.